1 Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat goed uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een mossel- of soeppan en fruit de knoflook, oregano en chilipeper 1 min. Doe de mosselen erbij en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.
2 Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een schaal, gooi de mosselen die niet open zijn weg. Houd afgedekt warm. Voeg de passata, crème fraîche en tuinerwten toe aan het achtergebleven kookvocht.
3 Breng aan de kook en laat 4 min. koken. Schep het gekookte mosselvlees erdoor. Verdeel de pasta over 4 diepe borden, schep de saus erop en verdeel de mosselen in de schelp erover.
Zwarte tagliatelle met mosselen in tomatensaus is een recept van Albert Heijn