1 Breng een pan water aan de kook. Doe de eieren erin en kook ze 5 min. Dan is het eiwit gestold en de dooier nog zacht. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat het water in de pan. Spoel af onder koud stromend water en pel ze. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en kook 4 min. in de pan met het water van de eieren. Giet af en laat goed uitlekken.
2 Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de gnocchi, dragon, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knofook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de haricots verts, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.
3 Meng de tapenade door de haricots verts en verdeel over 4 borden. Schep de gnocchi erop en verdeel de fricandeau erover. Leg de eieren erop en snijd deze in, zodat het eigeel eruit loopt. Bestrooi met peper.
Truffelgnocchi met haricots verts, ei en fricandeau is een recept van Albert Heijn