1 Meng voor de tortilla de bloem met het zout en de bakpoeder in een ruime kom. Doe de spinazie met 75 ml heet water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Voeg het spinaziemengsel en 60 ml zonnebloemolie toe aan de bloem en kneed tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
2 Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Laat de kikkererwten uitlekken en meng met de picadillo en 30 ml arachide olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep elke 10 min. om.
3 Verdeel ondertussen het tortilladeeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege. Zet apart tot gebruik.
4 Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en doe in de keukenmachine. Verwijder het steeltje van de groene peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd een klein stukje van de onderkant van de bosui en de rest in gelijke stukken. Haal de blaadjes van de takjes munt. Doe de bosui, groene peper, ⅔ van de munt, de azijn, 4 el water en de rest van de arachideolie in de keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bewaar afgedekt in de koelkast.
5 Halveer de komkommers in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de rest van de munt in reepjes en schep erdoor. Verkruimel de kaas.
6 Beleg de tortilla’s met de sla, avocadosaus, komkommer, kikkererwten en bestrooi met de kaas.
Tortilla's met avocado, kikkererwten en peper is een recept van Albert Heijn