Salade van babyboerenkool, shiitake en peer

4
30 min
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de limoenen en pers de vruchten uit. Snijd de peren in de lengte in kwarten. Verwijder het klokhuis, snijd het vruchtvlees in plakjes en daarna in reepjes (julienne). Besprenkel de peer tegen verkleuren met de helft van het limoensap.
  • 2 Dep de tofu droog en maal met de cashewnoten in de keukenmachine grof met de pulseknop Schep uit de kom, voeg 30 ml sojasaus en 2 el bloem toe en meng tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper.
  • 3 Meng de mango-gemberdressing met de rest van de sojasaus en het limoensap.
  • 4 Snijd de paprika's in dunne ringen. Snijd de shiitakes in reepjes. Verhit 45 ml olie in een wok en roerbak de paprika en shiitakes 4 min. Neem de wok van het vuur en schep de helft van de dressing erdoor. Breng op smaak met peper.
  • 5 Veeg de wok schoon en verhit de rest van de olie. Vorm met 2 theelepels kleine balletjes van het tofumengsel en frituur in 2 min. goudbruin. Keer halverwege. Schep de tofucroutons met een schuimspaan uit de wok. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 6 Verdeel de babyboerenkool en peer over een schaal en schep het paprika-shiitakemengsel erdoor. Verdeel de tofucroutons erover en serveer de rest van de dressing erbij.

Salade van babyboerenkool, shiitake en peer is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept