1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de pompoenstukjes met 1/2 el kaneel en 1 el ahornsiroop. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de pompoen in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Hak ondertussen de pecannoten grof. Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm.
2 Pureer de geroosterde pompoen in de keukenmachine glad. Schep de helft in een kom en houd apart. Doe het meel, de eieren, bakpoeder, gemberpoeder, het zout, 1 el chiazaad, 1 el kaneel en 4 el ahornsiroop bij de puree in de keukenmachine en mix tot een glad beslag. Roer de noten door het beslag en verdeel over 10 holtes van de muffinvorm. Bak de muffins in ca. 25 min gaar in het midden van de oven.
3 Meng ondertussen de achtergehouden pompoenpuree met de roomkaas en de rest van de kaneel en ahornsiroop. Zet tot gebruik in de koelkast. Neem de muffins uit de vorm en laat 30 min. afkoelen op een rooster. Schep het roomkaasmengsel in een spuitzak en spuit kleine torentjes op de muffins. Bestrooi met de rest van het chiazaad.
Pompoenmuffins met chiazaad en ahornsiroop is een recept van Albert Heijn