1 Verdeel de bloemkolen in roosjes. Maal in de keukenmachine fijn tot de grootte van couscouskorrels. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit het komijnzaad en de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur. Meng met de bloemkoolcouscous in een platte schaal. Laat staan tot gebruik.
2 Rasp de oranje schil van een sinaasappel en pers 1 helft uit. Snijd de peterselie fijn en de bosuitjes in ringetjes. Meng het sinaasappelrasp, 4 el sinaasappelsap, de peterselie en bosui door de bloemkoolcouscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Breek de makreel in grove stukken en verdeel met de (ontdooide) granaatappelpitjes over de couscous. Bestrooi met peper. Snijd het stokbrood in sneetjes en serveer met de hummus en bloemkoolcouscous.
Bloemkoolcouscous met makreel is een recept van Albert Heijn