1 Pers de citroen uit. Snipper de sjalot. Snijd de kabeljauw in 20 stukjes en schep om met de pesto en 1 el citroensap. Laat de kabeljauw 20 min. afgedekt in de koelkast marineren.
2 Schaaf ondertussen met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Bestrijk de courgette met 2 el olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgette in porties 3 min. Keer halverwege.
3 Snijd voor de antiboise de tomaten in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn. Meng de tomaten met de peterselie, sjalot, kappertjes, 2 el citroensap en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4 Neem de kabeljauw uit de koelkast en verhit een koekenpan zonder olie of boter op laag vuur. Schep de kabeljauw met de marinade in de pan en bak in 5 min. op laag vuur gaar.
5 Leg de kabeljauwstukjes op de courgettelinten en rol op. Schep er wat antiboise op en serveer de rest ernaast.
Courgetterolletjes met kabeljauw en antiboise is een recept van Albert Heijn