1 Verhit de slagroom in een steelpan tegen de kook aan en zet het vuur uit. Breek de chocolade in stukjes en roer door de hete room tot de chocolade helemaal is gesmolten. Snijd de boter in blokjes en roer samen met een mespunt zout door het chocolademengsel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
2 Snijd de koude boter in blokjes en meng samen met de bloem, suiker, eierdooiers, gele en rode kleurstof in de keukenmachine. Snijd de vanillestokjes over de lengte open, schraap met de punt van een mes het merg eruit en voeg toe. Meng alles tot een kruimelig deeg. Verdeel het deeg in twee ballen en verpak in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
3 Verwarm de oven voor op 175 °C. Teken een pompoentje op een stuk bakpapier en knip uit. Gebruik dat als mal om de koekjes uit te snijden.
4 Bestuif het werkblad en de deegroller met wat bloem en rol beide ballen deeg uit tot een lap van 4 mm dik. Snijd met behulp van de mal 25 pompoentjes uit elke deeglap. Snijd uit de helft van de koekjes een gezichtje. Verdeel de pompoentjes over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Schuif onder elkaar in de oven en bak de koekjes in 12-15 min. goudbruin en gaar. Verwissel de bakplaten halverwege. Laat de koekjes in 45 min. afkoelen.
5 Bestrijk de pompoenkoekjes zonder gezichtje met de chocoladevulling. Duw er voorzichtig de pompoenkoekjes met gezichtje bovenop.
Dubbele pompoenkoekjes is een recept van Albert Heijn