1 Kook de linzen in ruim water in 20 min. op middelhoog vuur gaar. Giet af
2 Meng ondertussen de tahini, mayonaise en harissa tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de kropjes sla in de lengte.
3 Doe de linzen, havermout, baharat en eieren in de keukenmachine en maal tot een grove puree. Breng het linzenmengsel op smaak met peper en eventueel zout en laat 5 min. afkoelen.
4 Snijd ondertussen de broodjes in de lengte doormidden en besprenkel de binnenkant met olie. Doe het sesamzaad in een diep bord.
5 Vorm met natte handen 4 burgers van het linzenmengsel en haal ze door het sesamzaad. Verhit de grillpan en gril de burgers in 8 min. goudbruin. Keer halverwege. Houd de burgers warm op een bord onder aluminiumfolie en gril de broodjes en halve kropjes sla 2 min. op de snijkant.
6 Snijd de tomaten en uien in dunne plakken. Bestrijk de onderkant van de broodjes met de saus, beleg met de linzenburgers, tomaat en uiringen. Serveer met de sla.
Broodje linzenburger met harissa is een recept van Albert Heijn