1 Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken. Snijd ondertussen de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in plakjes.
2 Verhit in een koekenpan de olie met 1/2 el vadouvan. Bak de karbonades hierin in 6 min. op middelhoog vuur bruin en gaar. Keer halverwege. Voeg de laatste 3 min. de appelplakjes toe. Neem het vlees en de appel uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
3 Verhit ondertussen een hapjespan zonder boter of olie en bak de spekjes en de rest van de vadouvan 2 min. op hoog vuur. Voeg de zuurkool en aardappelpuree toe en verwarm op middelhoog vuur met de deksel op de pan 8 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zuurkoolpuree over 4 borden en serveer met de karbonade en appel.
Karbonade met appel en zuurkool-spekpuree is een recept van Albert Heijn