1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Smelt 15 g boter in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de broccoli, het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 8 min. koken.
2 Smelt ondertussen 30 g boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor. Laat 3 min. garen. Voeg de melk in deeltjes toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Voeg 2/3 kaas toe en laat op laag vuur 3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout (bechamel).
3 Neem de pan met broccoli van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat op laag vuur zachtjes koken.
4 Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel over 4 sneetjes de ham, bechamelsaus en de rest van de kaas. Bak ca. 5 min. in de oven totdat de saus borrelt en licht kleurt.
5 Smelt ondertussen de rest van de boter in twee koekenpannen en bak hierin 4 spiegeleieren. Neem de croque madame uit de oven. Bedek de 4 belegde sneetjes brood met de onbelegde sneetjes. Leg de spiegeleieren erop en serveer met de broccolisoep.
Croque madame met broccolisoep is een recept van Albert Heijn