Biefstuk bearnaise met frites en witlofsalade

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Bak de frites op een met bakpapier beklede bakplaat in 40 min. goudgeel en knapperig. Schep regelmatig om.
  • 2 Halveer ondertussen de stronken witlof in de lengte en snijd de harde kern eruit. Snijd de blaadjes in reepjes. Snijd de ongeschilde peren in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • 3 Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Voeg de boter toe en wacht tot het schuim verdwijnt. Bak de biefstukken in 4 min. rosé. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
  • 4 Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng in een ruime schaal de witlof en peer met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de peterselie. Serveer met de biefstuk, frites en bearnaisesaus.

Biefstuk bearnaise met frites en witlofsalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofsalade met warme geitenkaas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfiletlapjes met witlofsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met witlofsalade en honingmosterddressing
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept