1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de Vlaamse friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met het zout. Bak in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om. Bak de laatste 10 min. de ciabattina’s mee in de oven.
2 Verwijder ondertussen het vel van de Chorizo, snijd in stukken en doe samen met het kipfilet in de keukenmachine. Maal fijn en vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
3 Schaaf ondertussen linten van de komkommer. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de komkommer met 1 el limoensap, peper en eventueel zout. Meng de limoenrasp en de rest van het sap met de crème fraîche, peper en eventueel zout. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in plakken.
4 Beleg de broodjes met limoencrème, komkommer, 1 burger en plakjes avocado. Serveer met de frites en de rest van de limoencrème.