Bietenchips

4
15 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de bieten en schaaf ze in dunne plakjes met de keukenmachine of mandoline. Leg de helft van de plakjes in een enkele laag op keukenpapier, bestrooi met wat zout en laat 15 min. liggen, zodat het vocht eruit loopt.
  • 2 Verdeel de bietjes in een enkele laag over 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak met 2 platen tegelijk in ca. 12 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de oven, leg op een schaal. Bereid vervolgens de rest van de bietjes op dezelfde manier. Serveer de chips direct. Ze blijven 1 uur krokant.

Bietenchips is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hammousse met mozzarella en bietenchips
120 min
Bekijk recept
Warme witloofsalade met appel, spek en rode biet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeebaars Met Gekaramelliseerde Witlof En Een Bietenemulsie
20-30 min -
Bekijk recept

Hammousse met mozzarella en bietenchips
120 min
Bekijk recept
Warme witloofsalade met appel, spek en rode biet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeebaars Met Gekaramelliseerde Witlof En Een Bietenemulsie
20-30 min -
Bekijk recept