1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de wortelmix over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er 1 el van de boter in stukjes over en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de wortel ca. 35 min. in het midden van de oven. Keer regelmatig.
2 Verwijder ondertussen de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan. Laat ze in koud water liggen.
3 Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de boter in de mosselpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de mosselen en sherry toe en kook ze op hoog vuur met de deksel op de pan in 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig.
4 Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in parten.
5 Schep de wortel op een schaal en meng met het citroenrasp en de helft van de peterselie. Bestrooi de mosselen met de rest van de peterselie en serveer de citroenparten erbij.
Mosselen in sherry met geroosterde wortel is een recept van Albert Heijn