1 Doe de couscous in een ruime schaal, schenk er kokend water over en roer door. Laat 10 min. staan.
2 Snipper ondertussen de ui. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Bewaar het groen. Halveer de venkelknollen en snijd in flinterdunne plakjes.
3 Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan.
4 Verhit 2 el olie in een mossel- of soeppan en fruit de ui 2 min. Voeg de mosselen toe en kook ze op hoog vuur met de deksel op de pan in ca. 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig. Neem de mosselen met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
5 Snijd de blaadjes basilicum fijn. Doe de passata, venkel en de helft van het basilicum in de pan en schep om. Leg de kabeljauwhaasjes erop, bestrooi met peper en zout en stoof met de deksel op de pan in 8 min. gaar.
6 Roer ondertussen de couscous los met een vork en meng met de rest van de olie, het basilicum, peper en eventueel zout. Neem de kabeljauw uit de pan en schep de helft van de mosselen door de saus. Schep de saus over de couscous, breek de kabeljauw in stukken en verdeel met de rest van de mosselen en het venkelgroen erover.
Couscous met mosselen en kabeljauw is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree