1 Doe het gehakt, de gehaktkruiden en de helft van het zakje zout uit het pak in een kom en kneed goed. Verdeel het gehaktmengsel in 6 porties. Kneed voor de köftes de porties in een langwerpige, egale vorm rondom de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de köftes in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
2 Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3 Snijd de abrikozen in stukjes. Snijd de tomaten in blokjes en de komkommer in halve plakjes.
4 Meng de tomaten, abrikozen, komkommer, couscous en olie door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
5 Roer de sausmix uit het pak gehaktkruiden door de yoghurt en schep de helft door de couscoussalade. Serveer de köftes met couscoussalade en de yoghurtsaus apart erbij.
Turkse köfte met couscous is een recept van Albert Heijn