Turkse köfte met couscous

4
17 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe het gehakt, de gehaktkruiden en de helft van het zakje zout uit het pak in een kom en kneed goed. Verdeel het gehaktmengsel in 6 porties. Kneed voor de köftes de porties in een langwerpige, egale vorm rondom de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de köftes in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  • 2 Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Snijd de abrikozen in stukjes. Snijd de tomaten in blokjes en de komkommer in halve plakjes.
  • 4 Meng de tomaten, abrikozen, komkommer, couscous en olie door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 5 Roer de sausmix uit het pak gehaktkruiden door de yoghurt en schep de helft door de couscoussalade. Serveer de köftes met couscoussalade en de yoghurtsaus apart erbij.

Turkse köfte met couscous is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Turkse pizza met puntpaprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept