1 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en braad de saucijzen in 12 min. op laag vuur rondom bruin en gaar.
2 Spoel ondertussen de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water. Knijp er zo veel mogelijk vocht uit en doe in een ruime kom. Meng met de rucola, de helft van het mosterdzaad, de olie, peper en eventueel zout.
3 Neem de saucijzen uit de pan, houd warm onder aluminiumfolie en laat het bakvet zitten. Meng de crème fraîche, geconcentreerde bouillon en de rest van het mosterdzaad door het bakvet. Warm 1 min. mee. Breng de mosterdsaus op smaak met peper. Snijd de broodjes aan de bovenkant in.
4 Schep in elk broodje wat van de zuurkoolsalade en leg er een saucijs op. Verdeel de mosterdsaus erover en bestrooi met de uitjes. Serveer de rest van de zuurkoolsalade erbij.
Luxe hotdogs met zuurkool is een recept van Albert Heijn