1 Verwarm in een pan de zuurkool met 50 ml water, het karwijzaad en 3 el appelstroop met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur.
2 Dep ondertussen de hazenrugfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets 3 min. op middel hoog vuur. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat 10 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie.
3 Schenk ondertussen de wijn bij het achtergebleven bakvet in de pan. Voeg het laurierblaadje en de jeneverbessen toe en laat op laag vuur tot de helft inkoken. Roer regelmatig. Dit duurt ca. 10 min. Voeg de rest van de appelstroop toe aan de jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4 Giet de zuurkool af. Schenk de rodewijnjus door een zeef en serveer met de hazenrugfilet en zuurkool.
Hazenrugfilet met zuurkool is een recept van Albert Heijn