1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst goed afkoelen. Verwijder ondertussen het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in dunne ringen. Snijd de bosui in ringen. Hak de koriander grof en pers de tenen knoflook.
2 Snijd de grootste stukken broccoli kleiner en kook 2 min. Giet af en spoel af met koud water. Verhit ondertussen 3 el olie in een wokpan en fruit de knoflook. Voeg de sojasaus toe en roerbak de kastanjechampignons 3 min. Voeg de rijst en broccoli toe en schep goed om. Voeg de helft van de bosui toe, schep om en zet het vuur uit. Schep de rijst op een grote schaal.
3 Breek de eieren boven een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de eieren los met een vork of garde. Verhit de rest van de olie in de wokpan. Voeg de losgeklopte eieren toe en verdeel de rest van de champignons erover. Bak 4 min. Keer halverwege. Snijd de omelet in zeven gelijke stukken en verdeel over de rijst. Garneer met de rest van de bosui, koriander, rode peper naar smaak en besprenkel met een beetje sojasaus.
Asli's Aziatische rijstschotel met omelet en broccoli is een recept van Albert Heijn