1 Schil de winterpeen en snijd in stukken. Was de prei en snijd in stukken. Was de bleekselderij en snijd in stukken.
2 Doe 2½ liter water, de winterpeen, prei, bleekselderij, scharrelkippenpoten, tijm, laurierblaadjes en het zout in een soeppan. Breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 1½ uur trekken. Schep af en toe het schuim eraf.
3 Doe ondertussen de funghi porcini secchi en funghi shiitake secchi (allebei gedroogde paddenstoelen) in een kom. Schenk de sherry PX en 75 ml kokend water over de gedroogde paddenstoelen. Laat 15 min. weken. Zeef en vang het vocht op.
4 Neem de kip uit de pan. Zeef de bouillon en vang het vocht op in een pan. Houd warm. Voeg het paddenstoelenvocht toe. Houd de geweekte paddenstoelen en de gekookte kip apart voor de heldere kippen-paddenstoelensoep. Kijk voor het recept elders op deze site.
Basisrecept kippenbouillon is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree