1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van ½ cm. Kook 5 min. in een ruime pan water met zout. Giet af en laat afkoelen.
2 Snijd ondertussen de knoflook fijn, snipper de uien en snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui en selderij met de tomatenpuree 4 min. op middelhoog vuur.
3 Voeg de knoflook, het vegagehakt en de kaneel toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4 Verdeel het gehakt over de ovenschalen. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het gehaktmengsel. Besprenkel met de rest van de olie, rasp de kaas erboven en bestrooi met de cayennepeper. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.
Vegapie met vegagehakt is een recept van Albert Heijn