1 Halveer de courgettes in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes tijm van de takjes.
2 Verhit de helft van de olie in een ruime soeppan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de helft van de courgette en de helft van de tijm toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en schenk 100 ml water erbij. Stoof 5 min.
3 Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelenmix 3 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de courgette toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
4 Neem de soeppan van het vuur, voeg 8 el chavroux toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5 Giet de pasta af en meng met het paddenstoelen-courgettemengsel door de saus. Verdeel over 4 borden en verdeel de rest van de chavroux erover. Bestrooi met de rest van de tijm.
Spaghetti met paddenstoelen en courgettesaus is een recept van Albert Heijn