Rodekool met port en pruimen

4
15 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de rodekool in de lengte in parten. Verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes van ½ cm breed. Verhit een pan met dikke bodem en voeg de rodekool, het water, de laurierblaadjes, ruby port, pruimenjam en de cayennepeper toe. Laat 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.

Rodekool met port en pruimen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept