1 Maak de spruiten schoon. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en voeg de spruiten, tijm, peper en eventueel zout toe. Schenk 350 ml bouillon erover en breng aan de kook. Draai het vuur middelhoog, doe de deksel op de pan en laat in 10 min. garen. Roer regelmatig.
2 Rasp ondertussen de gruyère. Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat al roerend in 5 min. op laag vuur garen (roux). Voeg al roerend met een garde de rest van de bouillon toe. Breng aan de kook, voeg de nootmuskaat toe en laat 5 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig.
3 Neem de pan van het vuur en roer de mosterd en kaas erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer de spruitjes met de kaassaus.
Spruiten met gruyèresaus is een recept van Albert Heijn