1 Kook de linzen in 20 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 x 2 cm. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappel, spruiten, baharat, peper en eventueel zout 25 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
2 Snijd ondertussen de appel in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 x 2 cm. Meng de olie met de azijn en schep om met de appel.
3 Doe de helft van de blaadjes munt met de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de muntyoghurt in een bakje en meng de harissa erdoor. Snijd de rest van de blaadjes munt in reepjes.
4 Meng de spruiten, appel en linzen in een grote schaal. Verdeel de reepjes munt erover en serveer met de muntyoghurt.
Spruiten-linzenschotel met appel en munt is een recept van Albert Heijn