1 Verwarm de oven voor op 160 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Mix de boter, suiker, 1 el rasp en het vanillearoma met een mixer in 5 min. luchtig en romig. Voeg de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
2 Zeef de bloem, het bakpoeder en zout boven een kom. Spatel rustig door het beslag.
3 Meng de cranberry’s en amandelen door het deeg en verdeel het deeg in tweeën. Vorm met bebloemde of ingevette handen 2 staven van ongeveer
15 cm hoog, 5 cm breed en 30 cm lang.
4 Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen.
5 Snijd de staven in plakjes van ca. 2 cm dik. Leg ze op de bakplaat. Bak ze nog ca. 15 min. in de oven. Laat op een rooster in 2 uur helemaal afkoelen.
6 Breek de witte chocolade in stukjes en smelt 30 sec in de magnetron op 800 watt. Roer door en zet nogmaals 30 sec in de magnetron. Doe hetzelfde met de pure chocolade. Besprenkel de koekjes in een zigzaggende beweging met de vloeibare chocolade.
Biscotti met cranberry en chocolade is een recept van Albert Heijn