1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de sjalotten in kwarten en halveer de vijgen. Doe in de braadslee. Meng de balsamicoazijn met de helft van de olie en suiker en breng op smaak met peper en eventueel zout. Sprenkel over de sjalotten en vijgen en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
2 Ris de blaadjes van tijm en doe met de knoflook, het venkelzaad, de rest van de olie, peper en eventueel zout in de vijzel en vermaal tot een marinade.
3 Verwijder het netje van de rollade en vouw het vlees in de lengte open. Snijd eventueel aan beide uiteinden iets in, zodat je een lange lap krijgt.
4 Bestrijk het vlees met de helft van de marinade en beleg met 1/3 van de pancettaplakjes.
5 Rol het vlees vanaf de lange zijde op. Houd de rollade vast en prik met de punt van een scherp mes rondom gaatjes van ½ cm diep in het vlees.
6 Bestrijk rondom met de rest van de marinade en leg de rest van de plakjes pancetta bovenop (barderen).
7 Neem de braadslee uit de oven, schep de vijgen om met de sjalotten en leg de rollade ertussen.
8 Steek de thermometer in het midden van het vlees en bak ca. 45 min. of tot het vlees 62 °C is. Neem uit de oven en laat onder aluminiumfolie 15 min. rusten.
9 Snijd het vlees in plakken en serveer met de sjalotten en vijgen ernaast en het braadvocht eroverheen.
Varkensrollade met spek, vijgen en balsamico-uitjes is een recept van Albert Heijn