Pompoenstrudel met salie

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de linzen in 20 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de pompoen in de lengte in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een pan en bak de pompoen 3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook en salie fijn. Voeg met de linzen en 1 tl kaneel toe aan de pompoen en bak 3 min. op laag vuur. Zet het vuur uit en laat 10 min. afkoelen.
  • 3 Klop ondertussen 2 eieren los. Verkruimel de kaas en roer door het ei. Meng met het pompoenmengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Splits het laatste ei en klop het eigeel los.
  • 4 Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 60 x 24 cm. Halveer in de lengte. Snijd elke reep in de breedte in 4 gelijke stukken, zodat je 8 gelijke stukken hebt. Leg de helft van de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het pompoenmengsel erover, maar houd de randen van de plakken vrij. Bestrijk de randen met eigeel. Bedek met de rest van de plakken bladerdeeg. Druk de zijkanten met een vork vast.
  • 5 Kerf per strudel een stervorm in de bovenkant van het deeg. Bestrijk de strudels met de rest van het eigeel. Strooi de pompoenpitten en de rest van de kaneel erover. Bak de strudels in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Pompoenstrudel met salie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli met champignonvulling
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept