1 Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.
2 Maal ondertussen de wasabibollen zeer fijn in de keukenmachine. Houd apart en meng met het sesamzaad. Maak de kom schoon.
3 Halveer de eieren, haal voorzichtig de dooiers eruit en doe ze in de kom van de keukenmachine. Leg het witte deel op een schaal met de snijkant naar boven.
4 Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Voeg de avocado, mayonaise, het citroensap en de wasabipaste toe aan het eigeel. Maal fijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.
5 Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee. Bestrooi een bord met het wasabikruim en plaats de eitjes erop. Garneer met de zalmeitjes en het in stukjes gescheurde norivel. Serveer direct.
Gevulde eitjes met avocado en wasabicrunch is een recept van Albert Heijn