1 Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng met de kapperappeltjes en 4 el van het kappertjessap en laat 20 min. marineren.
2 Snijd ondertussen de bloemkool in plakken van 1½ cm dik. Verhit de grillpan op middelhoog vuur en gril de plakken in 8 min. goudbruin. Keer regelmatig.
3 Bak de spekreepjes zonder olie of boter in 6 min. op middelhoog vuur uit. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
4 Snijd ondertussen de dille fijn. Klop de dille, mierikswortel en yoghurt tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5 Laat de paprika uitlekken. Steek 12 sterren uit de paprika. Snijd de rest van het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat de ui en kapperappeltjes uitlekken, vang 1 el vocht op en voeg toe aan de dressing.
6 Verdeel de bloemkool, spekjes en ui over een schaal en besprenkel met de dressing. Verdeel de paprikasterren en stukjes paprika erover.
Bloemkoolsalade met spekjes en paprika is een recept van Albert Heijn