1 Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en doe terug in de pan.
2 Schaaf ondertussen de wortels met de keukenmachine in dunne plakjes of gebruik een scherp mes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de wortel met de kerrie 4 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.
4 Haal de blaadjes van de takjes munt en basilicum en snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Meng de farro met de wortel, het grapefruitsap, de verse kruiden en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5 Voeg de boerenkool toe en verdeel over een platte schaal. Garneer met de grapefruitpartjes, amandelen en granaatappelpitjes.
Granensalade met wortel, grapefruit en munt is een recept van Albert Heijn