Pruimen-portchutney

8
10 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de pruimen in vieren en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
  • 2 Doe de pruimen, knoflook, peper, uien, het uienvocht uit de pot, de laurier, jam, port en het zout in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 40 min. met de deksel op de pan stoven. Haal de deksel van de pan en laat nog 20 min. op laag vuur stoven.
  • 3 Neem de pan van het vuur, verwijder de rode peper en laurier en verdeel over 1 grote of 2 kleine weckpotten. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

Pruimen-portchutney is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept