Guacamole met chorizokruim

5
15 min
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de chorizo in plakken van ½ cm dik. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de plakken op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep in de keukenmachine en maal tot kruimels.
  • 2 Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snipper de sjalot. Snijd het steeltje van de peper. Snijd 1 helft van de peper fijn en de andere helft in ringetjes. Pers de limoen uit. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het grof met een vork.
  • 3 Meng de tomaat, sjalot, fijngesneden peper, 2 el limoensap en 2/3 van de chorizokruimels door de avocado. Schep de dip in een schaal en garneer met de ringetjes peper en de rest van het chorizokruim.

Guacamole met chorizokruim is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spaanse mosselen met chorizokruim
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Engelse afternoon tea
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse nachotaart
2 uur-
Bekijk recept
Sandwich met guacamole
20 min
Bekijk recept
Salade met kip, cajun en guacamole
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept