1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de farfalle 10 min. in een pan water met zout. Kook ondertussen de spruitjes 6 min. Verhit ondertussen de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer door en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden (roux). Voeg al roerend het bier en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Roer de saus regelmatig.
2 Snijd ondertussen de serranoham in stukjes. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd in stukjes. Meng de pasta en spruitjes met de ham, paprika en gedroogde oregano in een ovenschaal. Meng de saus erdoor. Verkruimel de geitenkaas erboven en schep erdoor. Bak 20 min. in het midden van de oven.
pasta-ovenschotel met gegrilde paprika, geitenkaas, serranoham en Affligem blond is een recept van Albert Heijn