1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Meng ondertussen de olie met de kerrie. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en schep met ¾ van de kerrieolie om in de ovenschaal. Bestrooi met extra kerrie naar smaak. Bak de bloemkool ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Besprenkel eventueel na 10 min. met extra olie als de bloemkool te droog wordt.
2 Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de varkensfiletlapjes met de rest van de kerrieolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het vlees in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan, snijd in repen en houd warm onder aluminiumfolie. Giet de aardappelen en knolselderij af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de reepjes varkensfilet en bloemkool.
Gegrilde varkensfilet met kerriebloemkool en puree is een recept van Albert Heijn