1 Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in plakjes.
2 Rooster het brood. Snijd ondertussen de komkommers in de lengte in plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit Meng de mosterd met de dragon. Doe samen met de avocado in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Besmeer per persoon 1 sneetje brood aan één kant met de avocadopuree. Verdeel de sla over de rest van de sneetjes en beleg er hiervan 1 snee per persoon ook nog met de komkommer en zalm. Leg op elke snee met zalm een boterham met sla. Beleg deze met de eiplakjes en breng op smaak met peper.
4 Leg de sneetjes met de avocadopuree naar beneden erop. Steek in elke sandwich 2 satéprikkers en snijd het brood voorzichtig schuin door. Serveer direct.
Volkorenclubsandwich met ei, zalm en komkommer is een recept van Albert Heijn