1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de kaas. Snijd de ciabatta in 4 stukken en snijd elk stuk overlangs door de helft. Besprenkel de snijkanten met de helft van de olie en verdeel de kaas en dragon erover. Bak de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven ca. 10 min.
2 Snijd ondertussen de knoflook fijn. Halveer de Chinese kool en snijd in repen. Laat de bonen uitlekken. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de kool en peen toe en bak 3 min. mee. Schep goed om. Voeg de fond, 1,5 liter water en de bonen toe en breng aan de kook. Kook de soep 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Neem de broodjes uit de oven. Verdeel de soep over de kommen en leg in elke kom 1 broodje. Serveer met het andere broodje ernaast.
Goedgevulde koolsoep met pecorinobrood is een recept van Albert Heijn