1 Doe het gehakt in een kom, meng met het ei en de laurier en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel in 4 gelijke porties en vorm hier met vochtige handen mooie ronde ballen van. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig. Draai het vuur lager en laat de gehaktballen in 30 min. gaar worden. Keer regelmatig. Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken en halveer ze. Bak de laatste minuut mee.
2 Schil ondertussen de aardappelen, pastinaak en peen en snijd in gelijke stukken. Kook 20 min. in een grote pan water met zout. Kook de laatste 15 min. de boerenkool mee. Laat de aardappel en groenten uitlekken en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Verdeel de stamppot en gehaktballen met Amsterdamse uien over de borden en serveer.
Boerenkoolstamppot met wortel, pastinaak & gehaktbal is een recept van Albert Heijn