1 Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in 20 min. gaar in water met zout.
2 Verwijder het vel van de chorizo en snijd in stukjes. Snijd de bieslook fijn.
3 Snijd de onderkant van het witlof, halveer de stronken in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in de lengte in repen.
4 Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo en colombokruiden 5 min. op middelhoog vuur knapperig. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak ondertussen het witlof 6 min. in het achtergebleven bakvet.
5 Giet de aardappelen en knolselderij af, maar vang 50 ml van het kookvocht op. Stamp de aardappelen, knolselderij en het kookvocht tot puree. Meng het witlof en de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
6 Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de stukjes chorizo.
Witte winterstamppot met bieslook & gebakken chorizo is een recept van Albert Heijn