Rode ui-bietenstamp met spek

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar.
  • 2 Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de speklapjes in 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel. Laat het bakvet zitten.
  • 3 Snijd de uien in halve ringen. Fruit 2 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de bietjes toe en bak nog 4 min. mee.
  • 4 Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Doe de aardappelen met het kookvocht terug in de pan en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de ui, bietjes en rucola erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 5 Verdeel de stamppot over borden. Serveer met de speklappen. Lekker!

Rode ui-bietenstamp met spek is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept