Zoek
Aardappeltaart met geitenkaas en honing
4
45 min-
Coop recepten
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
olie, om in te vetten
1 kg aardappelen (vastkokers)
zout
100 gram boter
1 bekertje crème fraîche (125 ml) of zure room
1 eetlepel honing
3 eieren
1 theelepel fijngehakte tijm (vers of diepvries)
150 gram geitenkaas
lage bakvorm
bakpapier
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de bakvorm in met olie. Bekleed de vorm met bakpapier en vet dit ook licht in
2
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes
3
Kook ze in water met zout in circa 15 minuten beetgaar
4
Giet de aardappelplakjes af en laat ze iets afkoelen
5
Smelt de boter en meng de afgekoelde boter door de crème fraîche en de honing
6
Klop de eieren los en meng de tijm en de geitenkaas erdoor
7
Meng het eimengsel door de crème fraîche
8
Schep de aardappelplakjes en het eimengsel in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad
9
Bak de aardappeltaart 30 Ã 35 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant goudbruin is1
0
Laat de taart iets afkoelen in de vorm en snijd in stukken
Aardappeltaart met geitenkaas en honing is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Witlof-aardappeltaart
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amerikaanse zoete aardappeltaart
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Aardappeltaart van Perupas
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappeltaart met ham
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept