Karamelvla met peer van Marjan Drost-Oosterveen

4
35 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de suiker in een pan met dikke bodem. Schud af en toe om en laat op laag vuur langzaam kastanjebruin worden.
  • 2 Dek de pan bijna helemaal af en voeg een klein scheutje melk toe (voorzichtig, want de suiker is erg heet en spettert als je er vocht aan toevoegt).
  • 3 Voeg vervolgens 375 ml melk toe en laat het geheel aan de kook komen.
  • 4 Roer de custard met de rest van de melk in een schaal-tje tot een glad papje en bind het suiker-melkmengsel hiermee. Roer er een klontje boter door en laat de vla onder af en toe doorroeren goed afkoelen
  • 5 Klop de slagroom stijf met een klein beetje (vanille)suiker.
  • 6 Maak in de potjes (of glaasjes) waarin je de vla gaat serveren laagjes van peer, karamelvla en verkruimelde chocoladekoekjes. Sluit af met een laagje koekkruimels en maak het toetje af met een flinke toef slagroom.

Karamelvla met peer van Marjan Drost-Oosterveen is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker


Trifle met peren en karamelvla
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Choco-karamelflip
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
LUCHTIGE KARAMELVLA
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept