Zoek
Bloemkool- en aardappelovenschotel
4
55 min-
Coop recepten
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 gram vastkokende aardappelen
600 gram bloemkoolroosjes
2 eetlepels vloeibaar bakproduct
1 grote ui, gesnipperd
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel gembersiroop
200 ml room (Melkan)
3 eieren
zout en versgemalen peper
175 gram geraspte belegen kaas
Bereiding
1
Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar. Laat ze wat afkoelen en pel ze
2
Blancheer de bloemkoolroosjes 2 minuten in ruim water met zout en giet ze af. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken
3
Snijd de aardappelen in plakken
4
Verwarm de oven voor op 180°C
5
Verwarm het bakproduct en fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin en zacht. Voeg de kerrie en gember toe en fruit nog een minuut
6
Klop de room met de eieren en zout en peper los en voeg de gebakken kerrie-uien toe
7
Leg de aardappel- en bloemkoolplakken om en om in een ingevette ovenschaal en verdeel de kaas en het roommengsel ertussen
8
Eindig met een laagje kaas en giet het laatste beetje eimengsel erover
9
Bak de schotel in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar
Bloemkool- en aardappelovenschotel is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Aardappelovenschotel
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool- en aardappelovenschotel
55 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelovenschotel
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hongaarse aardappelschotel met worst en ei
0 min
Bekijk recept
Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept