Bloemkool- en aardappelovenschotel

4
55 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar. Laat ze wat afkoelen en pel ze
  • 2 Blancheer de bloemkoolroosjes 2 minuten in ruim water met zout en giet ze af. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken
  • 3 Snijd de aardappelen in plakken
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C
  • 5 Verwarm het bakproduct en fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin en zacht. Voeg de kerrie en gember toe en fruit nog een minuut
  • 6 Klop de room met de eieren en zout en peper los en voeg de gebakken kerrie-uien toe
  • 7 Leg de aardappel- en bloemkoolplakken om en om in een ingevette ovenschaal en verdeel de kaas en het roommengsel ertussen
  • 8 Eindig met een laagje kaas en giet het laatste beetje eimengsel erover
  • 9 Bak de schotel in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar

Bloemkool- en aardappelovenschotel is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelovenschotel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool- en aardappelovenschotel
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelovenschotel
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hongaarse aardappelschotel met worst en ei
0 min
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept