1 Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ongeveer 10 minuten ontdooien uit de verpakking. Niet te lang, want dan wordt het te zacht.
2 schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Meng de appels samen met de rozijnen, suiker en amandelen in een kom.
3 Voeg citroensap en kruiden toe en meng dit goed door elkaar. Laat het even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
4 Vet bakplaat in met een beetje zonnebloemolie of bekleed 'm met bakpapier.
5 Verdeel het blader-deeg op de plaat/vorm en €˜plak€™ het aan elkaar vast. Sommige vellen moet je snijden om het passend te krijgen.
6 Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg. Verdeel de appelvulling over de bodem en bak de taart onderin de oven.
7 Controleer na 30 minuten of de bodem onder de vulling gaar is. Is het deeg nog wat glazig, laat het dan nog ongeveer 10 minuten in de oven staan.
Plaattaart met appel en amandelen van Layla Çelik is een recept van Coop recepten