Kaasfondue met Noord-Hollandsche Kaas

6
20 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wrijf een pan (liefst een caquelon) in met het teentje knoflook.
  • 2 Gooi de knoflook vervolgens weg.
  • 3 Schenk de wijn in de pan en breng deze tot aan het kookpunt (Let op: De wijn mag niet koken).
  • 4 Voeg al roerend op laag vuur geleidelijk de geraspte kaas toe.
  • 5 Roer tot de kaas gesmolten is.
  • 6 Laat de kaas zo langzaam mogelijk smelten om te voorkomen dat deze draderig en taai wordt. In totaal ca. 5 minuten.
  • 7 Mocht de fondue onvoldoende binden voeg dan een beetje maïzena toe.
  • 8 Maak hiervoor een papje van één eetlepel maïzena en 2 eetlepels water.
  • 9 Meng dit door de fondue tot de juiste binding is bereikt.1
  • 0 De fondue moet voldoende gebonden zijn om te blijven hangen aan bijvoorbeeld een stukje brood.1
  • 1 Houdt er tijdens de bereiding rekening mee dat de fondue op tafel nog wat dikker zal worden.

Kaasfondue met Noord-Hollandsche Kaas is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Driekazenfondue
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaasfondue
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse kaasfondue
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept