Zoek
Rucolasalade met aubergine en gebakken paddenstoelen
4
30 min-
Coop recepten
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kleine aubergine
200 mL zonnebloem- of arachideolie
250 gram gemengde paddestoelen
2 teentjes knoflook geperst
75 gram rucola
1 rode ui in halve ringen
50 gram oude kaas in krullen geschaafd
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel grove mosterd
2 eetlepels walnotenolie of olijfolie
Bereiding
1
Snijd de aubergine in drie gelijke stukken en snijd deze weer in gelijke repen van 2 x 2 cm
2
Bestrooi ze met wat zout, leg ze in een vergiet en laat ze een half uur staan
3
Verwarm de olie in een hoge koekenpan
4
Spoel wat water over de auberginerepen en droog ze goed in een keukendoek
5
Frituur in een pan met de olie de aubergine in porties goudgeel en laat uitlekken op keukenpapier
6
Houd eventueel warm in de oven
7
Giet de meeste olie weg en bak de paddenstoelen in dezelfde pan met de knoflook op hoge stand om en om bruin
8
Bestrooi ze met zout en peper
9
Klop de ingredienten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.1
0
Verdeel de rucola en uiringen over 4 grote borden en giet de dressing erover1
1
Verdeel hierop de warme aubergine en paddenstoelen en bestrooi met de kaas1
2
Serveer direct
Rucolasalade met aubergine en gebakken paddenstoelen is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Pasta met rode zalm
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Knapperige rucolasalade
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met zalm uit de oven
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rucolasalade met runderreepjes
10 min-
Bijgerecht
Bekijk recept