Rucolasalade met aubergine en gebakken paddenstoelen

4
30 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aubergine in drie gelijke stukken en snijd deze weer in gelijke repen van 2 x 2 cm
  • 2 Bestrooi ze met wat zout, leg ze in een vergiet en laat ze een half uur staan
  • 3 Verwarm de olie in een hoge koekenpan
  • 4 Spoel wat water over de auberginerepen en droog ze goed in een keukendoek
  • 5 Frituur in een pan met de olie de aubergine in porties goudgeel en laat uitlekken op keukenpapier
  • 6 Houd eventueel warm in de oven
  • 7 Giet de meeste olie weg en bak de paddenstoelen in dezelfde pan met de knoflook op hoge stand om en om bruin
  • 8 Bestrooi ze met zout en peper
  • 9 Klop de ingredienten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.1
  • 0 Verdeel de rucola en uiringen over 4 grote borden en giet de dressing erover1
  • 1 Verdeel hierop de warme aubergine en paddenstoelen en bestrooi met de kaas1
  • 2 Serveer direct

Rucolasalade met aubergine en gebakken paddenstoelen is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met zalm uit de oven
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rucolasalade met runderreepjes
10 min- Bijgerecht
Bekijk recept