Zoek
Pompoen-oliebollen van Annemarie Hakhoff
35
60 min-
Coop recepten
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1,5 kg pompoen (geschild in stukjes)
10 gr gist
2 dl sinaasappelsap
rasp van 3 sinaasappels
1 scheutje brandewijn (Cognac, Armagnac, Brandy)
zout
100 gr suiker
3 eieren
500 gr bloem
olie om te frituren
kaneelpoeder
bruine suiker
Bereiding
1
Kook de stukjes pompoen in 30 minuten gaar in water met een snufje zout.
2
Laat de blokjes goed uitlekken in een vergiet.
3
Druk de pompoen in een kom fijn met een vork.
4
Los de gist op in het sinaasappelsap en voeg het samen met de sinaasappelrasp bij de pompoenpuree.
5
Meng dit met een mixer met deeghaken.
6
Voeg de brandewijn, een snufje zout en de suiker toe.
7
Blijf mixen en doe één voor één de eieren erbij.
8
Voeg nu de bloem toe en mix tot er een mooie emulsie ontstaat.
9
Laat dit 2 uur afgedekt op een warme plek staan met een schone warme handdoek erover.1
0
Kijk na 2 uur of het mengsel dik genoeg is. Zo niet, roer er dan nog een beetje bloem door. 1
1
Schep met een lepel een schepje van het deeg en duw dit met een tweede lepel voorzichtig in de hete frituurolie van 180 graden Celsius. 1
2
Bak de bollen in ongeveer 6 minuten gaar. 1
3
Keer ze halverwege om en bak er niet teveel tegelijk. Ze mogen niet tegen elkaar aanliggen in het vet.1
4
Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.1
5
Meng de bruine suiker met de kaneel op een bordje. Hoeveelheden naar keuze. 1
6
Rol de oliebollen door het suiker-kaneelmengsel.
Pompoen-oliebollen van Annemarie Hakhoff is een recept van
Coop recepten
Dit vind je misschien ook lekker
Tartaar van mango en pompoen
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept