Pasta met sinaasappel en kip

4
30 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de kipblokjes met zout, peper en paprikapoeder.
  • 2 Verhit 50 gram boter in een braadpan en bak de kip in 4 minuten lichtbruin en net gaar en haal ʼm uit de pan.
  • 3 Voeg 25 gram boter aan het bakvet toe en laat smelten. Pers de knoflook erboven uit en bak even mee.
  • 4 Voeg nu de wijn, het sinaasappelsap, de bouillonta-blet en het korianderpoeder toe. Breng dit aan de kook en laat het op halfhoog vuur 5 minuten koken.
  • 5 Roer de crème fraîche en de suiker erdoor en laat in 12 minuten inkoken tot sausdikte.
  • 6 Verhit in een andere koekenpan 25 gram boter. Bak de reepjes oesterzwammen 4 minuten aan en zet ze apart.
  • 7 Schil de sinaasappels, maak de partjes los en verwijder alle vliezen. Vang het sap op in een kom en doe de partjes erbij.
  • 8 Roer ook de kip en de oesterzwammen erdoor en doe dit allemaal bij de saus in de braadpan.
  • 9 Breng in een kookpan een ruime hoeveelheid water met een snufje zout aan de kook. Kook hierin de ravioli volgens de bereidingswijze op de verpakking. 1
  • 0 Verdeel de ravioli over 4 pastaborden. Schep de saus erover en bestrooi met pijnboompitten en tuinkers. Serveer er een groene salade bij.

Pasta met sinaasappel en kip is een recept van Coop recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept