1 Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius. Snijd de kippenlever en de speklapjes in dobbelsteentjes. Zorg dat alles klaarstaat, zodat je kunt doorwerken.
2 Maal de kippenlever fijn in de keukenmachine. Haal eruit en doe hetzelfde met de speklapjes. Maal het vlees niet te fijn, want dan gaat er veel smaak verloren. Gebruik je een gehaktmolen? Gebruik dan de grove plaat.
3 Kneed het brood met de eieren tot een smeuïge massa. Meng het vervolgens met de gemalen kippenlever en speklapjes.
4 Rits de blaadjes los van de takjes tijm en doe ze met een fijngesneden teen knoflook en de foelie bij het vlees.
5 Voeg de peperkorrels en de helft van de nootjes toe aan het vlees en breng het op smaak met zout en peper. Kneed het met de handen tot een stevige, gebonden massa.
6 Doe het mengsel in de terrine en maak de bovenlaag mooi gelijk.